Welke bril past bij jouw gezicht? 

Brillen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Maar welke bril past nu het beste bij jouw vorm gezicht? Hieronder worden wat tips gegeven voor het beste montuur per vorm gezicht.

ROND GEZICHT 

Heb je een rondvorming gezicht? Een rondvorming gezicht heeft een ronde kin en ronde haarlijn. Het breedste punt van het gezicht is bij de wangen en de ogen, het smalste punt is bij het voorhoofd en de kin. Is dit jouw vorm hoofd? Je kunt dan het beste een rechthoekig montuur proberen, omdat deze de ronde vormen van het gezicht breken. Vermijd ronde monturen. 

HOEKIG GEZICHT

Een hoekig gezicht is te herkennen aan dat het voorhoofd, de wangen en de kin dezelfde breedte hebben. Vaak heeft het voorhoofd en de kaak strakke hoeken, het hoofd lijkt hierdoor lang en vierkant. Is dit herkenbaar voor jouw gezicht? Kies dan voor een rond of ovalen montuur. Een randloos model is ook mogelijk. Door een randloos montuur worden je gelaatstrekken wat zachter. Vermijd rechthoekige monturen. 

Een vrijblijvende afspraak maken met onze opticiens? Dat kan natuurlijk!

VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK MAKEN

Wat zeggen klanten?

De enige opticien waar ik altijd de juiste bril kan vinden. Vrind himself ziet meteen wat mooi staat, trekt een lade open en zet bijna meteen de perfecte bril op je neus.

-  Natascha

Wat zeggen klanten?

Vakmensen. Met hart en nieren voor je ogen en oren! Na een super reparatie! Nu al tijden mijn vaste stek voor alles gerelateerd aan zien en horen.

-  Filanys

Wat zeggen klanten?

Deskundig en vriendelijk personeel, een bedrijf waar de service voorop staat. Groot assortiment merkbrillen!

-  Marc

 
 
 

OVAAL GEZICHT

Heb jij een ovaal gezicht? Kenmerken van zo’n gezicht zijn lang en smal. Het voorhoofd en de kin zijn smal en de wangen lijken hierdoor breder. Vaak wordt een ovaal gezicht gezien als een gezicht die perfect in proportie is. Heb jij een ovaal gezicht? Dan kan jij alle modellen dragen! Kies dus een montuur die jij mooi vindt en bij jouw stijl past. 

HARTVORMIG GEZICHT 

Hoe herken je een hartvormig gezicht? Kenmerken van een hartvormig gezicht zijn brede wangen en een smalle kin. Is dit jouw gezicht? Probeer dan ronde of ovale monturen. Bij mannen past een hoekig montuur vaak ook. Vermijd brillen met een standaard vorm en veel kleuren.