Contact:   
 
Oosterstraat 38
9711 NV Groningen
T: 050 3122358
E: info@vrindoptiek.nl
 
Maandag              Gesloten
Dinsdag:               10:00 - 18:00
Woensdag:          10:00 - 18:00
Donderdag:         10:00 - 18:00
Vrijdag:                  10:00 - 18:00
Zaterdag:             10:00 - 17:00

 

NUVO ooggarantTrinitieRay- Ban NVSTqualityassurance

 

Welke bril past bij jouw gezicht? 

Brillen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Maar welke bril past nu het beste bij jouw vorm gezicht? Hieronder worden wat tips gegeven voor het beste montuur per vorm gezicht. 

Vorm bril Vrind Optiek

Rond gezicht 

Heb je een rondvorming gezicht? Een rondvorming gezicht heeft een ronde kin en ronde haarlijn. Het breedste punt van het gezicht is bij de wangen en de ogen, het smalste punt is bij het voorhoofd en de kin. Is dit jouw vorm hoofd? Je kunt dan het beste een rechthoekig montuur proberen, omdat deze de ronde vormen van het gezicht breken. Vermijd ronde monturen. 

Hoekig gezicht

Een hoekig gezicht is te herkennen aan dat het voorhoofd, de wangen en de kin dezelfde breedte hebben. Vaak heeft het voorhoofd en de kaak strakke hoeken, het hoofd lijkt hierdoor lang en vierkant. Is dit herkenbaar voor jouw gezicht? Kies dan voor een rond of ovalen montuur. Een randloos model is ook mogelijk. Door een randloos montuur worden je gelaatstrekken wat zachter. Vermijd rechthoekige monturen. 

Ovaal gezicht

Heb jij een ovaal gezicht? Kenmerken van zo’n gezicht zijn lang en smal. Het voorhoofd en de kin zijn smal en de wangen lijken hierdoor breder. Vaak wordt een ovaal gezicht gezien als een gezicht die perfect in proportie is. Heb jij een ovaal gezicht? Dan kan jij alle modellen dragen! Kies dus een montuur die jij mooi vindt en bij jouw stijl past. 

Hartvormig gezicht 

Hoe herken je een hartvormig gezicht? Kenmerken van een hartvormig gezicht zijn brede wangen en een smalle kin. Is dit jouw gezicht? Probeer dan ronde of ovale monturen. Bij mannen past een hoekig montuur vaak ook. Vermijd brillen met een standaard vorm en veel kleuren. 

Weet je nog niet precies wat voor bril bij jou past? Bij ons in de winkel kun je terecht voor waardevol, gratis advies over de beste brilkeuze. Je kunt ook hieronder meteen online bekijken welke bril bij jou past: 

Kinderbrillen passen Vrind optiek Tienerbrillen passen Vrind optiek Volwassenen brillen passen Vrind optiek

 

 

Monturen Zonnebrillen Contactlenzen BrillenadviesMultifocaal Gehoorapparaten Weerstationsicon
        
MonturenZonnebrillenContactlenzenBrillenadviesHaal en breng serviceGehoorapparatenWeerstationsOogproblemen

 


Facebook Vrind Optiek  Uw vrind op Facebook            Vrind Optiek bellen    050 3122358

Plan uw route

montureninterieurZonnebril metenoog meet machineZonnebrillen
Vrind Optiek
Google Maps Vrind Optiek