Bijziendheid (Myopie) 

Als je bijziend bent dan kan je dichtbij goed zien maar heb je moeite om in de verte scherp te zien. Het is een sferische refractiefout veroorzaakt door teveel breking en/of een te grote axiale lengte van het oog. Het uit zich vaak in het knijpen met de ogen of het steeds dichter bij de televisie gaan zitten. Bijziendheid is geen ziekte maar wel een probleem wat voorkomen kan worden. In Europa is nu gemiddeld 1 op de 3 personen bijziend. Bij de jongere generatie is dit 1 op de 2 personen. Dit wordt in de toekomst alleen maar een groter probleem.  

De risicofactoren voor het ontwikkelen van myopie zijn: 

De oorzaken van myopie komt door het vele gebruik van computers, beeldschermen, mobiele telefoons, tablets etc. en het vele leeswerk op jonge leeftijd. Wanneer de ogen langdurig zijn afgestemd op korte afstand (zoals uw mobiel), komt het oog in een soort kramptoestand. Het kan vervolgens met ver afzien niet meer voldoende ontspannen.  

HET VOORKOMEN VAN MYOPIE 

Er zijn speciale behandelingen die de myopisering tegen kunnen gaan. Atropine behandeling, pupilverwijdende oogdruppels alleen via de oogarts te krijgen, alleen is het niet bekend of het goed werkt op lange termijn. Wat wel werkt zijn lenzen speciaal voor myopisering. Verder is het belangrijk om de kinderen aan de leefregels te laten houden, dit betekent dat kinderen minimaal twee uren buiten moeten spelen en niet achter een laptop, tablet of mobiel zitten. De kinderen die dat doen vertonen duidelijk minder progressieve myopie. 

LENZEN SPECIAAL VOOR MYOPISERING 

Voor dit probleem zijn er speciale lenzen verkrijgbaar. Die zorgen ervoor dat het probleem niet erger wordt. Ortho k lenzen kunnen tot een sterkte van S -10,00 gemaakt worden.  Ook kunnen ze in nachtlenzen uitgevoerd worden, maar dan tot een sterkte van –4,00.  

Voor de zekerheid een oogmeting laten doen door Vrind Optiek 

Twijfelt u of u of uw kind last heeft van myopie of heeft u nog vragen? U kunt bellen naar 050-3122358 of vul het contactformulier in.  

Een vrijblijvende afspraak maken met onze opticiens? Dat kan natuurlijk!

VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK MAKEN

Wat zeggen klanten?

De enige opticien waar ik altijd de juiste bril kan vinden. Vrind himself ziet meteen wat mooi staat, trekt een lade open en zet bijna meteen de perfecte bril op je neus.

-  Natascha

Wat zeggen klanten?

Vakmensen. Met hart en nieren voor je ogen en oren! Na een super reparatie! Nu al tijden mijn vaste stek voor alles gerelateerd aan zien en horen.

-  Filanys

Wat zeggen klanten?

Deskundig en vriendelijk personeel, een bedrijf waar de service voorop staat. Groot assortiment merkbrillen!

-  Marc

 
 
 

HOORTOESTELLEN BIJ VRIND OPTIEK

Wij zijn niet alleen de opticien van Groningen, ook op gebied van hoortoestellen kunt u bij ons terecht. Een gehoorprobleem heeft grote invloed op het dagelijks leven. Twijfelt u over uw gehoor of is uw toestel aan vervanging toe? Doe dan bij ons een gratis gehoortest. Dan helpen wij u bij het uitzoeken van een geschikt hoortoestel.

ANTIEKE EN AUTHENTIEKE WEERSTATIONS

Naast onze collectie brillen en hoortoestellen verkopen wij ook een assortiment weerstations. De variatie hierin is groot.  Zo kunt u kiezen voor een weerstation met alleen een barometer of een combinatie met een thermometer of stormglas. Voor de echte liefhebber hebben wij een aantal mooie antieke weerstations.