Fabeltje of een feit?

ALLES GELOVEN OF NIET?

Er gaan altijd veel beweringen rond over wat goed en slecht is voor je ogen. Maar wat hiervan is nou eigenlijk echt waar? In deze blog hebben we 5 stellingen op een rijtje gezet en hierbij gezet of het een fabeltje is of een feit. Lees en leer! 

Stelling 1: In het donker lezen is slecht voor je ogen. 
Dit is maar een fabeltje. Het kost je ogen wel meer moeite om in het donker te lezen, waardoor ze kunnen gaan tranen of vermoeid aan kunnen voelen. Dit duurt gelukkig maar eventjes, het zijn geen blijvende klachten en dus niet schadelijk. 

Stelling 2: Worteltjes eten is goed voor je ogen.
Dit is gedeeltelijk een feit, maar ook gedeeltelijk een fabeltje. Wortels bevatten veel vitamine A, wat goed is voor je zicht. Dit zit echter ook in veel andere groenten, dus je zou net zo goed deze groenten kunnen eten. Wat is dan wel echt goed voor je ogen? Je kunt het beste eieren, goji bessen of oranje en gele paprika eten. Deze producten bevatten de stof zeaxanthine, wat voorkomt in de ‘gele vlek’ in ons netvlies. Genoeg opname van deze stof gaat de veroudering van de gele vlek in ons netvlies tegen. Hierdoor kunnen we veel details blijven zien. 

Stelling 3: Achter de computer werken is slecht voor je ogen.
Fabeltje. Alleen staren naar een beeldscherm is niet slecht voor je ogen. Je knippert wel minder, waardoor je ogen droger kunnen worden. Er zijn tegenwoordig computerbrillen verkrijgbaar voor mensen die ook teksten op een scherm onduidelijk  beginnen te zien. 

Stelling 4: Scheel kijken maakt je scheel.
Dit is een fabeltje. Als je expres scheel kijkt, train je je binnenste oogspieren. Dit blijft niet hangen, dus je blijft niet scheel kijken. Scheel kijken komt puur door een fout in de coördinatie van de oogspieren. 

Stelling 5: Contactlenzen kunnen achter je ogen schieten. 
Gelukkig is dit maar een fabeltje, het is namelijk niet mogelijk. Je ogen worden beschermd door een dun vliesje. Dit vlies is verbonden aan de oogleden. Het kan wel zijn dat een contactlens in deze vlies zak terecht komt. Hierdoor kan de lens onder één van de oogleden schieten, maar dit is gelukkig makkelijk te verhelpen. 

Met deze feitjes en fabeltjes weet jij nu meer over je ogen. Blijf dus vooral eitjes eten en scheel kijken. Toch liever geen vermoeide ogen? Geniet dan van een heerlijke wandeling buiten! 

Een vrijblijvende afspraak maken met onze opticiens? Dat kan natuurlijk!

VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK MAKEN

Wat zeggen klanten?

De enige opticien waar ik altijd de juiste bril kan vinden. Vrind himself ziet meteen wat mooi staat, trekt een lade open en zet bijna meteen de perfecte bril op je neus.

-  Natascha

Wat zeggen klanten?

Vakmensen. Met hart en nieren voor je ogen en oren! Na een super reparatie! Nu al tijden mijn vaste stek voor alles gerelateerd aan zien en horen.

-  Filanys

Wat zeggen klanten?

Deskundig en vriendelijk personeel, een bedrijf waar de service voorop staat. Groot assortiment merkbrillen!

-  Marc

 
 
 

HOORTOESTELLEN BIJ VRIND OPTIEK

Wij zijn niet alleen de opticien van Groningen, ook op gebied van hoortoestellen kunt u bij ons terecht. Een gehoorprobleem heeft grote invloed op het dagelijks leven. Twijfelt u over uw gehoor of is uw toestel aan vervanging toe? Doe dan bij ons een gratis gehoortest. Dan helpen wij u bij het uitzoeken van een geschikt hoortoestel.

ANTIEKE EN AUTHENTIEKE WEERSTATIONS

Naast onze collectie brillen en hoortoestellen verkopen wij ook een assortiment weerstations. De variatie hierin is groot.  Zo kunt u kiezen voor een weerstation met alleen een barometer of een combinatie met een thermometer of stormglas. Voor de echte liefhebber hebben wij een aantal mooie antieke weerstations.