Contact:   
 
Oosterstraat 38
9711 NV Groningen
T: 050 3122358
E: info@vrindoptiek.nl
 
Maandag              Gesloten
Dinsdag:               10:00 - 18:00
Woensdag:          10:00 - 18:00
Donderdag:         10:00 - 18:00
Vrijdag:                  10:00 - 18:00
Zaterdag:             10:00 - 17:00

 

NUVO ooggarantTrinitieRay- Ban NVSTqualityassurance

 

HARDE LENZEN

Vormvaste lenzen wordt in de volksmond 'harde lenzen' genoemd, vandaar dat wij hier deze terminologie aanhouden, om verwarring uit te sluiten. Harde lenzen zijn vormvast en gemaakt van niet absorberend materiaal, hierdoor zijn deze lenzen duurzaam. 

De harde lenzen van tegenwoordig zijn van een veel betere kwaliteit dan voorheen. Een belangrijke vooruitgang is het feit dat harde lenzen hedendaags ook zuurstofdoorlatend zijn. Dit is van groot belang omdat wanneer een oog te weinig zuurstof krijgt en daarmee een zuurstoftekort opbouwt, dit beschadigingen aan het hoornvlies tot gevolg kan hebben. 

Deze zuurstofdoorlaatbaarheid, gekoppeld aan het feit dat deze lenzen een stuk kleiner zijn (circa 9 mm), maakt dat het oog met deze lenzen in totaliteit meer zuurstof zal krijgen. Meer zuurstof en weinig vervuiling betekent dat het oog minder snel problemen zal krijgen en bovendien zullen de onderhoudskosten ook laag blijven. Harde lenzen gaan een stuk langer mee dan zachte lenzen. Normaal gesproken kun je met een paar harde lenzen drie, vier jaar mee doen.

Hoe hoger de zuurstofdoorlaatbaarheid, hoe sneller een lens vuil wordt en hoe sneller de lens vervangen moet worden. Hoog zuurstofdoorlatende harde lenzen gaan daarom maar ongeveer een jaar mee.

Een groot nadeel van harde lenzen is dat het even wat tijd kost om aan deze lenzen te wennen. Harde lenzen zijn daarom moeilijk af te wisselen met een bril. Wanneer u echter gewend bent aan harde lenzen, voelt u ze ook niet meer zitten in uw ogen.  

Wanneer u vragen heeft over uw huidige of toekomstige lenzen of wanneer u overweegt om harde lenzen te gaan dragen, laat u dan gerust informeren bij ons in de winkel. 

 

 

 

Monturen Zonnebrillen Contactlenzen BrillenadviesMultifocaal Gehoorapparaten Weerstationsicon
        
MonturenZonnebrillenContactlenzenBrillenadviesHaal en breng serviceGehoorapparatenWeerstationsOogproblemen

 


Facebook Vrind Optiek  Uw vrind op Facebook            Vrind Optiek bellen    050 3122358

Plan uw route

montureninterieurZonnebril metenoog meet machineZonnebrillen
Vrind Optiek
Google Maps Vrind Optiek