HARDE LENZEN

Vormvaste lenzen wordt in de volksmond 'harde lenzen' genoemd, vandaar dat wij hier deze terminologie aanhouden, om verwarring uit te sluiten. Harde lenzen zijn vormvast en gemaakt van niet absorberend materiaal, hierdoor zijn deze lenzen duurzaam. 

De harde lenzen van tegenwoordig zijn van een veel betere kwaliteit dan voorheen. Een belangrijke vooruitgang is het feit dat harde lenzen hedendaags ook zuurstofdoorlatend zijn. Dit is van groot belang omdat wanneer een oog te weinig zuurstof krijgt en daarmee een zuurstoftekort opbouwt, dit beschadigingen aan het hoornvlies tot gevolg kan hebben. 

Deze zuurstofdoorlaatbaarheid, gekoppeld aan het feit dat deze lenzen een stuk kleiner zijn (circa 9 mm), maakt dat het oog met deze lenzen in totaliteit meer zuurstof zal krijgen. Meer zuurstof en weinig vervuiling betekent dat het oog minder snel problemen zal krijgen en bovendien zullen de onderhoudskosten ook laag blijven. Harde lenzen gaan een stuk langer mee dan zachte lenzen. Normaal gesproken kun je met een paar harde lenzen drie, vier jaar mee doen.

Hoe hoger de zuurstofdoorlaatbaarheid, hoe sneller een lens vuil wordt en hoe sneller de lens vervangen moet worden. Hoog zuurstofdoorlatende harde lenzen gaan daarom maar ongeveer een jaar mee.

Een groot nadeel van harde lenzen is dat het even wat tijd kost om aan deze lenzen te wennen. Harde lenzen zijn daarom moeilijk af te wisselen met een bril. Wanneer u echter gewend bent aan harde lenzen, voelt u ze ook niet meer zitten in uw ogen.  

Wanneer u vragen heeft over uw huidige of toekomstige lenzen of wanneer u overweegt om harde lenzen te gaan dragen, laat u dan gerust informeren bij ons in de winkel. 

Een vrijblijvende afspraak maken met onze opticiens? Dat kan natuurlijk!

VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK MAKEN

Wat zeggen klanten?

De enige opticien waar ik altijd de juiste bril kan vinden. Vrind himself ziet meteen wat mooi staat, trekt een lade open en zet bijna meteen de perfecte bril op je neus.

-  Natascha

Wat zeggen klanten?

Vakmensen. Met hart en nieren voor je ogen en oren! Na een super reparatie! Nu al tijden mijn vaste stek voor alles gerelateerd aan zien en horen.

-  Filanys

Wat zeggen klanten?

Deskundig en vriendelijk personeel, een bedrijf waar de service voorop staat. Groot assortiment merkbrillen!

-  Marc

 
 
 

HOORTOESTELLEN BIJ VRIND OPTIEK

Wij zijn niet alleen de opticien van Groningen, ook op gebied van hoortoestellen kunt u bij ons terecht. Een gehoorprobleem heeft grote invloed op het dagelijks leven. Twijfelt u over uw gehoor of is uw toestel aan vervanging toe? Doe dan bij ons een gratis gehoortest. Dan helpen wij u bij het uitzoeken van een geschikt hoortoestel.

ANTIEKE EN AUTHENTIEKE WEERSTATIONS

Naast onze collectie brillen en hoortoestellen verkopen wij ook een assortiment weerstations. De variatie hierin is groot.  Zo kunt u kiezen voor een weerstation met alleen een barometer of een combinatie met een thermometer of stormglas. Voor de echte liefhebber hebben wij een aantal mooie antieke weerstations.