Contact:   
 
Oosterstraat 38
9711 NV Groningen
T: 050 3122358
E: info@vrindoptiek.nl
 
Maandag              Gesloten
Dinsdag:               10:00 - 18:00
Woensdag:          10:00 - 18:00
Donderdag:         10:00 - 18:00
Vrijdag:                  10:00 - 18:00
Zaterdag:             10:00 - 17:00

 

NUVO ooggarantTrinitieRay- Ban NVSTqualityassurance

 

ZACHTE LENZEN

Tegenwoordig dragen verreweg de meeste mensen met contact lenzen, zachte lenzen. Zachte lenzen kunnen gemaakt worden van verschillende materialen, maar alle zachte lenzen kenmerken zich door de flexibele vorm en een minimale hoeveelheid water waar de lens uit bestaat. Doordat de lens deels van water is gemaakt, is de lens ook zuurstof doorlatend. Dit is van groot belang omdat wanneer een oog te weinig zuurstof krijgt en daarmee een zuurstoftekort opbouwt, dit beschadigingen aan het hoornvlies tot gevolg kan hebben. 

Het grote voordeel van zachte lenzen, net zoals bij harde lenzen of andere lenzen, is natuurlijk dat je geen bril meer hoeft te dragen. Bijkomende voordelen aan zachte lenzen is dat je ze vrijwel niet voelt zitten in je oog. De zachte lens zit tegen je netvlies aan en je kunt ze ook nauwelijks verliezen. Bovendien kun je zachte lenzen gemakkelijk afwisselen met een bril, wanneer je bijvoorbeeld even geen zin hebt in lenzen.

Nadelen van zachte lenzen is dat het even wat tijd kost om ze in te zetten, een bril op je neus zetten gaat uiteraard sneller. Bovendien is het voordeel van deze lens,   de zuurstofdoorlatendheid, tegelijkertijd ook een nadeel, want hoe hoger het zuurstofdoorlatendheid gehalte, hoe sneller de lens vies wordt. Zachte lenzen moeten dus regelmatig vervangen worden. De meeste zachte lenzen die wij verkopen zijn tevens maandlenzen. 

gerust informeren bij ons in de winkel. 

 

 

 

Monturen Zonnebrillen Contactlenzen BrillenadviesMultifocaal Gehoorapparaten Weerstationsicon
        
MonturenZonnebrillenContactlenzenBrillenadviesHaal en breng serviceGehoorapparatenWeerstationsOogproblemen

 


Facebook Vrind Optiek  Uw vrind op Facebook            Vrind Optiek bellen    050 3122358

Plan uw route

montureninterieurZonnebril metenoog meet machineZonnebrillen
Vrind Optiek
Google Maps Vrind Optiek