ZACHTE LENZEN

Tegenwoordig dragen verreweg de meeste mensen met contact lenzen, zachte lenzen. Zachte lenzen kunnen gemaakt worden van verschillende materialen, maar alle zachte lenzen kenmerken zich door de flexibele vorm en een minimale hoeveelheid water waar de lens uit bestaat. Doordat de lens deels van water is gemaakt, is de lens ook zuurstof doorlatend. Dit is van groot belang omdat wanneer een oog te weinig zuurstof krijgt en daarmee een zuurstoftekort opbouwt, dit beschadigingen aan het hoornvlies tot gevolg kan hebben. 

Het grote voordeel van zachte lenzen, net zoals bij harde lenzen of andere lenzen, is natuurlijk dat je geen bril meer hoeft te dragen. Bijkomende voordelen aan zachte lenzen is dat je ze vrijwel niet voelt zitten in je oog. De zachte lens zit tegen je netvlies aan en je kunt ze ook nauwelijks verliezen. Bovendien kun je zachte lenzen gemakkelijk afwisselen met een bril, wanneer je bijvoorbeeld even geen zin hebt in lenzen.

Nadelen van zachte lenzen is dat het even wat tijd kost om ze in te zetten, een bril op je neus zetten gaat uiteraard sneller. Bovendien is het voordeel van deze lens,   de zuurstofdoorlatendheid, tegelijkertijd ook een nadeel, want hoe hoger het zuurstofdoorlatendheid gehalte, hoe sneller de lens vies wordt. Zachte lenzen moeten dus regelmatig vervangen worden. De meeste zachte lenzen die wij verkopen zijn tevens maandlenzen. 

gerust informeren bij ons in de winkel. 

Een vrijblijvende afspraak maken met onze opticiens? Dat kan natuurlijk!

VRIJBLIJVENDE AFSPRAAK MAKEN

Wat zeggen klanten?

De enige opticien waar ik altijd de juiste bril kan vinden. Vrind himself ziet meteen wat mooi staat, trekt een lade open en zet bijna meteen de perfecte bril op je neus.

-  Natascha

Wat zeggen klanten?

Vakmensen. Met hart en nieren voor je ogen en oren! Na een super reparatie! Nu al tijden mijn vaste stek voor alles gerelateerd aan zien en horen.

-  Filanys

Wat zeggen klanten?

Deskundig en vriendelijk personeel, een bedrijf waar de service voorop staat. Groot assortiment merkbrillen!

-  Marc

 
 
 

HOORTOESTELLEN BIJ VRIND OPTIEK

Wij zijn niet alleen de opticien van Groningen, ook op gebied van hoortoestellen kunt u bij ons terecht. Een gehoorprobleem heeft grote invloed op het dagelijks leven. Twijfelt u over uw gehoor of is uw toestel aan vervanging toe? Doe dan bij ons een gratis gehoortest. Dan helpen wij u bij het uitzoeken van een geschikt hoortoestel.

ANTIEKE EN AUTHENTIEKE WEERSTATIONS

Naast onze collectie brillen en hoortoestellen verkopen wij ook een assortiment weerstations. De variatie hierin is groot.  Zo kunt u kiezen voor een weerstation met alleen een barometer of een combinatie met een thermometer of stormglas. Voor de echte liefhebber hebben wij een aantal mooie antieke weerstations.