Contact:   
 
Oosterstraat 38
9711 NV Groningen
T: 050 3122358
E: info@vrindoptiek.nl
 
Maandag              Gesloten
Dinsdag:               10:00 - 18:00
Woensdag:          10:00 - 18:00
Donderdag:         10:00 - 18:00
Vrijdag:                  10:00 - 18:00
Zaterdag:             10:00 - 17:00

 

NUVO ooggarantTrinitieRay- Ban NVSTqualityassurance

 

 

HYGROMETER

Een hygrometer is een instrument waarmee de relatieve vochtigheid wordt gemeten. De eerste instrumenten werden in de vijftiende eeuw al uitgevonden. Tegenwoordig zijn er verschillende manieren waarom de luchtvochtigheid kan worden gemeten.

De meest eenvoudige manier is een hygrometer die bestaat uit twee gewone thermometers, waarvan er van één continue het bolletje wordt natgehouden. Door verdamping van vocht vanaf het bolletje wordt die thermometer afgekoeld tot het dauwpunt (natteboltemperatuur). Door aflezing van beide thermometers kan uit een tabel de luchtvochtigheid worden bepaald. Dit type wordt ook wel psychrometer genoemd.
 
Meestal wordt er echter een haarhygrometer gebruikt. Een ontvette haar heeft de neiging om langer te worden als de relatieve vochtigheid toeneemt, en korter wanneer deze afneemt. De variatie in lengte van de haar wordt door een hefboom mechanisme vergroot overgebracht op een wijzer. Zo wordt een indicatie verkregen omtrent de heersende luchtvochtigheid.

De relatieve luchtvochtigheid kan buitenshuis enorm variëren, van 20% tot 100%. Binnenhuis ligt de luchtvochtigheid tussen de 60 en 70%.
 
Hygrometers zijn belangrijke meetinstrumenten in musea, broeikassen en sauna’s, maar ook in huis wanneer een planken vloer of een piano in goede conditie moeten worden gehouden, is een hygrometer belangrijk om de luchtvochtigheid van de ruimte in de gaten te kunnen houden.
 
Wij verkopen verschillende hygrometers. Zo kunt u kiezen voor een haarhygrometer of voor een weerstation waar ook een hygrometer in zit. Kom gerust een keer kijken in de winkel en laat u informeren naar de mogelijkheden.

Hygrometer Groningen

 

 

 

 

Monturen Zonnebrillen Contactlenzen BrillenadviesMultifocaal Gehoorapparaten Weerstationsicon
        
MonturenZonnebrillenContactlenzenBrillenadviesHaal en breng serviceGehoorapparatenWeerstationsOogproblemen

 


Facebook Vrind Optiek  Uw vrind op Facebook            Vrind Optiek bellen    050 3122358

Plan uw route

montureninterieurZonnebril metenoog meet machineZonnebrillen
Vrind Optiek
Google Maps Vrind Optiek